menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Activiteit

Workshop VR beleving dementie

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Benieuwd hoe de belevingswereld van iemand met dementie eruitziet? Schrijf je dan in voor de workshop VR-beleving dementie. Middels een virtual reality bril beleef je een 'gewone' ochtend van iemand met dementie. Je innerlijke stem neemt je mee in deze belevingswereld. Zo is het mogelijk te ervaren waar mensen met dementie in dagelijkse situaties tegenaan lopen en hoe de omgeving op hen reageert. Het doel van deze ervaring is het begrip voor mensen met dementie te vergroten en te reflecteren op eigen handelen. Dit wordt besproken in het bijbehorende nagesprek.

In een klein groepje word je in de bibliotheek in Het Huis van Waalre ontvangen door een trainer. Iedere deelnemer krijgt de beleving te zien op een virtual reality bril. De beleving en het nagesprek duurt in totaal 1 uur.

Deze workshop wordt verzorgd in het kader van Wereld Alzheimer Dag door ‘Oktober’, in samenwerking met bibliotheek Waalre en Dementie Vriendelijke Gemeente.

Aanmelden

Meld jezelf gratis aan via de website van Bibliotheek Eindhoven. Je kunt je voor 1 sessie aanmelden.

Hulp nodig bij aanmelden? Vraag hulp bij een van de medewerkers in de bibliotheek of bij Goed Voor Mekaar Waalre.