menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Nieuws

Bibliotheek feest mee

Geplaatst op dinsdag 29 mei 2018

Het Huis van Waalre is sinds januari 2018 het nieuwe huis van de bibliotheek in Waalre, onderdeel van de Bibliotheek Eindhoven. Tijdens het weekend van 8 en 9 juni vindt de feestelijke opening plaats onder de naam 'Wij Waalre'. Natuurlijk ben jij uitgenodigd!

"Een gouden combinatie"

Directeur Albert Kivits is blij dat de bibliotheek onderdeel is van het Huis van Waalre. “Een gouden combinatie, door de aanwezige faciliteiten, maar ook de functies die hier samenkomen. Voor de lezing met schrijver en columnist Özcan Akyol hebben we bijvoorbeeld gebruik mogen maken van de raadzaal. Die entourage zorgde zeker voor iets extra’s. De bibliotheek werkt in Aalst-Waalre al samen met Muziekonderwijs Aalst-Waalre, Vrijwilligers Waalre, Meedoen en KBO. Deze samenwerking is nu nog vaak incidenteel, maar zal in de toekomst worden uitgebreid. Door samen te werken en krachten te bundelen kunnen we de bezoekers nu meer bieden dan vroeger.”

Wij in de Wij

Op zaterdag 9 juni van 13.00 - 17.00 uur kun je in de 'Wij', de festivaltuin rondom Het Huis van Waalre, genieten van leuke activiteiten die de bieb en de andere verenigingen organiseren. De bibliotheek biedt verschillende activiteiten aan voor de jeugd. Kom spelen met bamboe en bouw zo hoog als je maar wilt. Vind je het leuker om je te verkleden en gekke bekken te trekken? Dat kun je vastleggen in onze fotokiosk. Of kom technische bouwwerken in elkaar zetten met TomTect..

P.s. Wanneer je 9 juni ter plekke lid wordt van de bibliotheek ontvang je een speciale feestkorting op je abonnement van 20%. Voor kinderen tot en met 18 jaar is een abonnement altijd gratis.

Praktische informatie

Op vrijdag 8 juni vindt vanaf 15.00 uur de officiële opening voor genodigden plaats door de commissaris van de Koning, dhr. W. van de Donk. Om precies 18:00 uur start de allereerste editie van de Wij Waalre DorpsQuiz.

Zaterdag 9 juni is van 13.00 – 17.00 uur het feestelijke programma ‘Wij in de wij’, met activiteiten voor jong en oud, live muziek en horeca. Vanaf 17.00 is het dorpsdiner.

Meer informatie: www.hethuisvanwaalre.nl/wijwaalre

Meer nieuws