menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Nieuws

Voorlezen senioren met geheugenproblematiek

Geplaatst op dinsdag 5 juni 2018

Luisteren naar een kort verhaal en daar samen over in gesprek gaan. Dat is de opzet van de voorleesochtenden die de bibliotheek in Waalre speciaal voor senioren met lichte geheugenproblematiek of beginnende dementie in Het Huis van Waalre organiseert.

De bibliotheek in Waalre organiseert deze ochtenden in het kader van Dementievriendelijke gemeente, een intentieverklaring waarmee Waalre heeft toegezegd om een dementievriendelijke samenleving te creëren.

Het korte verhaal vormt de basis voor een gezamenlijk gesprek; over dit verhaal of het thema. Het gesprek kan ondersteund worden met bijvoorbeeld afbeeldingen of voorwerpen.

De eerste ochtend, vrijdag 29 juni, start met een korte uitleg. Hierbij zijn ook mantelzorgers van harte welkom. Het voorlezen en de gesprekken zijn alleen met de senioren met geheugenproblematiek of beginnende dementie. De deelnemers worden tijdens het gesprek uitgenodigd hun eigen ervaringen met elkaar te delen.

Praktische informatie

Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. In Het Huis van Waalre is een Grand Café aanwezig. Consumpties zijn voor eigen rekening. De voorleesochtenden zijn op 9 juni, 13 juli en 27 juli van 10.00 - 11.00 uur in Het Huis van Waalre aan de Koningin Julianalaan 19.
 

Meer nieuws