menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Nieuws

Uitreiking participatieverklaring

Geplaatst op dinsdag 26 juni 2018

Trots en blij namen negen nieuwkomers in de gemeente Waalre op donderdag 21 juni hun participatieverklaring in ontvangst. Burgemeester Brenninkmeijer ging met ze in gesprek over hun eerste (anderhalf) jaar wonen in Waalre.

De nieuwkomers hebben vier workshops gevolgd, met als doel ze welkom te heten in Waalre en ze kennis te laten maken met belangrijke organisaties in Waalre. De workshops gingen over normen en waarden, huren en wonen, participeren (onder andere via werk) en ze hebben een speciale zorgmarkt gehad, met daarin speeddates met huisarts, tandarts en jeugdarts. Door in gesprek te gaan met allerlei professionals in Waalre hopen we dat ze snel zelfstandig hun weg binnen het Waalrese weten te vinden. In oktober wordt een volgende groep uitgenodigd. 

Meer nieuws