menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Nieuws

Nationale voorleeslunch schrijfwedstrijd

Geplaatst op donderdag 28 juni 2018

‘Daar achter die kerk heb ik gewoond,’ zegt ze.
‘Ik in dat straatje daarachter…’ zegt hij verrast.
‘O, u bedoelt dat hofje?’
‘Ja, dat straatje…’

Uit: Straatje van Yvonne Keuls, Het Nationale Voorleeslunchverhaal 2018

In het verhaal Straatje van Yvonne Keuls halen twee mensen herinneringen op aan de straat waarin ze vroeger woonden. Volgens Keuls vormt de straat waarin kinderen wonen vaak hun complete wereld, al was dit vroeger wellicht meer dan nu het geval. Haar verhaal wordt op vrijdag 5 oktober massaal voorgelezen aan ouderen in buurthuizen, bibliotheken en zorginstellingen in heel Nederland, tijdens De Nationale Voorleeslunch.

Schrijfwedstrijd

Wat weet u over uw huidige of vroegere straat en haar bewoners? Welke spannende, rare of juist alledaagse taferelen spelen of speelden zich af in uw woonomgeving? Yvonne Keuls daagt u uit om het verhaal van uw straat te vertellen. Doe mee aan de schrijfwedstrijd ‘Mijn straat’ en maak kans op kaarten voor het Boekenbal en een goed gevulde minibieb voor uw hele straat! 

De wedstrijd loopt tot en met 24 augustus en wordt georganiseerd in samenwerking met dagblad Trouw en schrijf- en lezersplatform Sweek. De jury bestaat uit Yvonne Keuls, Özcan Akyol, Noraly Beyer, Willem Bisseling en Bart Chabot.

Kijk voor meer informatie op www.nationalevoorleeslunch.nl/schrijfwedstrijd.

Meer nieuws