menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Nieuws

Opening natuurlijke speelplek 'Kasteel Kosterhof'

Geplaatst op donderdag 28 juni 2018

Initiatiefneemster Renate van der Steen opende op donderdag 27 juni samen met wethouder Van Holstein de natuurlijke speelplek ‘Kasteel  Kosterhof’. Renate was toepasselijk verkleed als ridder.

In ‘Het Kasteel’ kunnen kinderen spelen in de Troonzaal, het Fort via touwen, stammen, trappen en palen bestormen en als de belegering mislukt, kunnen ze ontsnappen via de glijbaan of zwieren in de ‘Katapult’-schommel. Ook aan de volwassenen is gedacht. Zij kunnen bijvoorbeeld een ware veldslag spelen op het schaakbord. De speelplek is voor iedereen toegankelijk. Zoals het een natuurlijke speelplek beaamt, is deze ook nooit af. Het gezaaide gras moet de komende weken nog flink groeien en in het najaar wordt nog een tentenkamp van wilgenhutjes aangelegd. Door de inzet van Renate en meer dan vijftig donateurs is de natuurlijke speelplek ‘Kasteel Kosterhof’ gerealiseerd in een deel van de groenvoorziening.

Meer nieuws