menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Nieuws

Pubers in huis? Haal je hart op in de bieb

Geplaatst op dinsdag 21 augustus 2018

Met maar liefst drie lezingen over pubers kan je in de maand september je hart ophalen in de bibliotheek. Ontdek hoe het puberbrein werkt, hoe je met pubergedrag om kan gaan, hoe je de puber een prettige plek binnen het gezin kan geven en heel veel meer. Pubers in huis? Kom dan vooral langs!

Zeven keer uitverkocht

Dr. Aletta Smits geeft lezingen en workshops over de ontwikkeling van het puberbrein. Ze is auteur van het boek 'Het puberbrein - de missende handleiding'. In de bibliotheek heeft ze afgelopen jaar al zeven uitverkochte lezingen gegeven over het puberbrein. Donderdag 6 september komt ze de lezing nog één keer geven, bij de bibliotheek in Waalre. Tijdens deze humoristische lezing geeft Smits verklaringen voor hoe het puberbrein het pubergedrag stuurt. En hoe wij - normale mensen, de puberleeftijd ontgroeid - daarmee om kunnen gaan.

Een week later, dinsdag 11 september, komt Aletta Smits naar de bibliotheek in Eindhoven met een vervolglezing genaamd ‘Hoe deal je met het puberbrein?’. Fijn, als je eenmaal weet hoe een puberbrein werkt. Maar wat betekent dat dan? Hoe kan je daar mee omgaan? Hoe kan je hun gedrag zo bijsturen dat het voor iedereen in huis te doen blijft?

Pubercoach

Meta Herman de Groot heeft zich als therapeut gespecialiseerd in het coachen van pubers en ouders. Haar praktijk De Pubercoach richt zich op de ontwikkeling van kinderen in de puberteit en adolescentie die een lastige fase doormaken. Tijdens haar lezing op donderdag 20 september richt ze zich vooral op de interactie tussen puber en gezin. Zo komen onder andere de groei in verantwoordelijkheid, het proces van opvoeden naar begeleiden en van losmaken versus loslaten aan bod. Ook gaat ze in op de relatie van moeder versus vader en de puber en de positie van de puber binnen het gezin.

Praktische informatie

  • Het puberbrein – een handleiding is op donderdag 6 september van 19.30 – 21.00 uur in de Bibliotheek Waalre, Het Huis van Waalre, Koningin Julianalaan 19
  • Hoe deal je met het puberbrein is op dinsdag 11 september van 19.30 – 21.00 uur in de Bibliotheek Eindhoven, de Witte Dame, Emmasingel 22
  • De Pubercoach is op donderdag 20 september van 19.30 – 21.30 uur in de Bibliotheek Eindhoven, de Witte Dame, Emmasingel 22.

Voor alle drie de lezingen geldt: entree voor bibliotheekleden €7,50 en voor niet-leden €9,-. Aanmelden: https://eindhoven.op-shop.nl.

Meer nieuws