menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Nieuws

Lezing Puberbrein uitverkocht

Geplaatst op donderdag 30 augustus 2018

Ontdek hoe het puberbrein werkt, hoe je met pubergedrag om kan gaan, hoe je de puber een prettige plek binnen het gezin kan geven en heel veel meer. Dat het thema Pubers veel mensen bezighoudt blijkt maar weer. De lezing die dr. Aletta Smits op 6 september in de grote zaal in Het Huis van Waalre komt geven is inmiddels volledig uitverkocht.

Puberbrein

Dr. Aletta Smits geeft lezingen en workshops over de ontwikkeling van het puberbrein. Ze is auteur van het boek 'Het puberbrein - de missende handleiding'. In de bibliotheek heeft ze afgelopen jaar al zeven uitverkochte lezingen gegeven over het puberbrein. Donderdag 6 september komt ze de lezing nog één keer geven, bij de bibliotheek in Waalre. Tijdens deze humoristische lezing geeft Smits verklaringen voor hoe het puberbrein het pubergedrag stuurt. En hoe wij - normale mensen, de puberleeftijd ontgroeid - daarmee om kunnen gaan.

Geen kaartje? Geen nood

Heb je geen kaartje kunnen bemachtigen voor de lezing in Het Huis van Waalre? Een week later, op dinsdag 11 september, komt Aletta Smits naar de bibliotheek in Eindhoven met een vervolglezing genaamd ‘Hoe deal je met het puberbrein?’. Fijn, als je eenmaal weet hoe een puberbrein werkt. Maar wat betekent dat dan? Hoe kan je daar mee omgaan? Hoe kan je hun gedrag zo bijsturen dat het voor iedereen in huis te doen blijft?

Een andere interessante lezing is 'kindertekeningen lezen en begrijpen'. Deze wordt op 14 september gegeven in Het Huis van Waalre. Eveline Ruitenberg vertelt dan haar persoonlijke verhaal over hoe één tekening letterlijk haar leven veranderde. En het leven van vele kinderen en hun opvoeders. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar via de website van Bibliotheek Eindhoven. Bibliotheeklid € 5,-, niet-lid € 6,-.

Praktische informatie

  • Het puberbrein – een handleiding is op donderdag 6 september van 19.30 – 21.00 uur in de Bibliotheek Waalre, Het Huis van Waalre, Koningin Julianalaan 19
  • Hoe deal je met het puberbrein is op dinsdag 11 september van 19.30 – 21.00 uur in de Bibliotheek Eindhoven, de Witte Dame, Emmasingel 22

Entree voor bibliotheekleden €7,50 en voor niet-leden €9,-. Aanmelden: https://eindhoven.op-shop.nl.

Meer nieuws