menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Nieuws

De hond uitlaten: houd het schoon, dat is gewoon!

Geplaatst op maandag 5 november 2018

Als hondenbezitter ben je vaak gek op je hond(en) en zorg je daar goed voor. Veel hondenbezitters ruimen hondenpoep keurig netjes op maar helaas zijn er ook eigenaren die dat niet doen.

Niemand vindt het prettig om andermans hondenpoep op te ruimen of daar in te trappen. Ook ken je jouw hond goed en geniet je ervan als hij of zij lekker los kan lopen en spelen. Maar niet iedereen vindt het fijn als er een loslopende hond rondloopt. Let er ook op dat uw hond  geen andere dieren op straat, in het bos of in een wei lastig valt, ook al mag uw hond loslopen in het betreffende gebied. Wij vragen iedereen om hier rekening mee te houden.

Wat kun je doen?

Dat is eigenlijk heel eenvoudig. Als hondenbezitters zich aan een paar regels houden, is het probleem snel opgelost. In Waalre staan blauwe afvalbakken, speciaal bestemd voor de uitwerpselen van een hond. Deze bakken hebben een opening waarin zakjes zitten, zodat je de hondenpoep meteen kunt opruimen. Daarnaast staan op verschillende plaatsen in de gemeente dispensers met zakjes. Je kunt de uitwerpselen natuurlijk ook kwijt in de dichtstbijzijnde gemeentelijke afvalbak.

Voorkom boetes!

De BOA’s controleren regelmatig of de hondenregels binnen de gemeente worden nageleefd. Indien dit niet gebeurt, kunt u hier een boete voor krijgen. De BOA’s controleren onder andere op:

  • Of baasjes zich houden aan de opruimplicht en aanlijnplicht
  • Honden niet worden uitgelaten bij speelterreinen, begraafplaatsen, sportparken of andere plaatsen waar dat verboden is.

De boetebedragen kunnen variëren tussen de 90 en 150 euro per overtreding. Let daarom goed op de plaatselijke hondenregels en voorkom onnodige boetes!

Meer nieuws