menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Nieuws

Team Waalre ruimt bladeren op

Geplaatst op maandag 5 november 2018

Team Waalre is gestart met de zogeheten bladcampagne; het ruimen van de bladeren in de gemeente. Vanaf begin november tot aan het einde van het jaar zijn ze 5 dagen per week hiermee bezig. Na januari ruimen ze de bladeren nog op waar nodig.

Team Waalre zorgt er eerst voor dat de intensief gebruikte gebieden vrij zijn van bladeren: doorgaande wegen en fietspaden, de omgeving rond verzorgingstehuizen en scholen. Ze zijn sterk afhankelijk van het weer, de verschillende boomsoorten die op verschillende tijden hun blad verliezen en de hoeveelheid bomen op een locatie.

In de week van 29 oktober heeft Team Waalre de wijk De Voldijn aangepakt, in de week van 5 november de wijk Ekenrooi en vanaf 12 november Waalre-dorp.

Het ingezamelde blad wordt op tijdelijke depots gestort, aan de Sophiastraat bij het voetbalterrein van DVS en aan de Willibrorduslaan achter het Stationskoffiehuis. Later wordt de bladeren afgevoerd naar een definitieve bestemming.

Team Waalre doet haar uiterste best om de periode van overlast zo kort mogelijk te houden.

Meer nieuws