menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Nieuws

Bravoflex van start

Geplaatst op maandag 3 december 2018

Per 9 december gaat Bravoflex van start in Eindhoven-Zuid, Veldhoven, Aalst en Waalre.

Nieuwe flexibele vervoerservice

In Eindhoven-Zuid, Veldhoven, Aalst en Waalre rijdt vanaf 9 december 2018 een flexibele vervoerservice: Bravoflex. Bravoflex wordt geïntroduceerd bovenop de reguliere dienstregeling. Dit maakt reizen in het openbaar vervoer met Bravo nog aantrekkelijker en gemakkelijker.

Reizigers kunnen hun rit eenvoudig boeken via de OV flex app of via de boekingswebsite OVFlex. De reiziger selecteert een vertrek- en aankomsthalte die valt binnen het aangegeven reisgebied en de gewenste vertrektijd. Ook kunnen reizigers aangeven hoeveel personen meereizen. Er wordt daarna binnen enkele seconden berekend hoe laat de reiziger wordt opgehaald om op tijd op de bestemming te arriveren. Het kan zijn dat het voertuig gedeeld moet worden met andere passagiers. Maar dat gebeurt alleen als de geplande aankomsttijd niet in gevaar komt. Bravoflex is voor iedereen toegankelijk, maar rijdt alleen binnen het gebied Eindhoven-Zuid, Veldhoven, Aalst en Waalre.

De reiziger naar de bestemming brengen

Zonder een overstap wordt de reiziger naar de aangegeven bestemming gebracht. Bravoflex-voertuigen zijn niet gebonden aan vaste routes, alleen aan vertrek- en aankomsthaltes. Ze rijden kriskras door het gebied met maar één doel: de reiziger comfortabel, veilig en op tijd naar de bestemming brengen. Na de reservering ziet de reiziger over hoeveel minuten hij wordt opgehaald. Tijdens de rit wordt aangegeven hoe lang de rit precies duurt. De reiziger ziet vooraf welke chauffeur en welk voertuig zijn rit gaat verzorgen.

De reiziger kan de rit boeken op het moment dat hij wil reizen, maar er kan ook twee weken vooruit geboekt worden. Er geldt geen verplichte vooraanmeldtijd. In Eindhoven-Zuid, Veldhoven, Aalst en Waalre betaal je op basis van reisafstand. Een gemiddelde rit van circa 4,5 kilometer kost 4,30 euro. Het maximumtarief bedraagt 7 euro. Er geldt een leeftijdskorting van 34% voor reizigers van 65+.

Bravoflex is al populair in Helmond. Het is daar succesvol gestart in december 2017. Nu breidt Hermes de dienst dus uit naar Eindhoven-Zuid, Veldhoven, Aalst en Waalre. De start van Bravoflex valt samen met de start van de nieuwe dienstregeling op 9 december.

Meer nieuws