menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Nieuws

Weer een stap naar een hartveiliger Waalre

Geplaatst op dinsdag 12 februari 2019

Op 5 februari is er een openbare AED geplaatst bij zwembad ‘De Smient’. De Automatische Externe Defibrillator (AED) wordt gebruikt tijdens een hartaanval en dient elektronische schokjes toe om het hart weer te laten kloppen. Met de nieuwe locatie voor een AED, zijn er nu 22 locaties in Waalre die beschikking hebben over een AED. Bekijk alle AED-locaties in Waalre.

Voor de plaatsing van het AED-apparaat dat beschikbaar werd gesteld aan De Smient, is gekozen voor een gebied waar nog weinig AED’s waren: Hoogh Waalre en bedrijventerrein ’t Broek. De Smient heeft haar pand hiervoor beschikbaar gesteld. De Nederlandse Hartstichting geeft aan dat de kans op overleven het grootst is als er binnen 6 minuten begonnen kan worden met reanimeren. Met de plaatsing van deze AED op deze locatie hebben we een stap gezet naar een hartveiliger Waalre.

Het is van groot belang dat het AED-apparaat in uw buurt is geregistreerd bij de hartstichting zodat de AED in geval van nood vindbaar is. Registreren kan via de website van de hartstichting. Bent u in bezit van een reanimatiecertificaat? Meld u dan aan als burgerhulpverlener om levens te redden in uw omgeving.

Meer nieuws