menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Nieuws

Waalre in gesprek: het Babybrein

Geplaatst op dinsdag 19 februari 2019

Elke derde donderdag van de maanden februari, maart en april organiseren de Bibliotheek Waalre en het Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) in Het Huis van Waalre een lezing met goed gesprek. Er worden verschillende onderwerpen met betrekking tot opvoeden behandeld, zoals het babybrein, puberteit en social mediagebruik bij jongeren.

Eerste lezing over het Babybrein

Tijdens de eerste lezing op donderdag 21 februari van 19.30 tot 21.00 uur vertelt Zuidzorg Waalre over de ontwikkeling van de babyhersenen. Een baby mag in zijn eerste levensmaanden wellicht een wat hulpeloze indruk maken. Maar achter dat slapende snoetje en die vertederende baby-ogen, ontwikkelt het brein zich razendsnel. Zuidzorg Waalre neemt je mee in de enorme stappen die in het babybrein gezet worden.

Kaarten kosten €2,50 voor biebleden en €3,- voor niet leden en zijn te bestellen via de webshop van de bibliotheek Eindhoven.

Centrum voor Maatschappelijke Deelname

Het CMD in Het Huis van Waalre is hét aanspreekpunt voor vragen over bijvoorbeeld opvoeding, leerplicht, inkomensondersteuning of mantelzorg. Het CMD en de Bibliotheek Waalre hebben samen met lokale partijen deze lezingenreeks opgezet om aandacht te besteden aan actuele onderwerpen die spelen rondom opvoeden en opgroeien.  
Na elke avond van ‘Waalre in gesprek’ staat een consulent van het CMD voor je klaar. Bij de consulent kan je terecht voor vragen m.b.t. opvoeden en opgroeien.

Meer (praktische) informatie over 'Waalre in gesprek' is te vinden op onze activiteitenpagina.

Meer nieuws