menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Nieuws

Dodenherdenking 4 mei

Geplaatst op dinsdag 7 mei 2019

Op 4 mei vond de traditionele dodenherdenking plaats bij het beeld 'Bevrijding' in het plantsoen aan de Iman van den Boschlaan.

Burgemeester Jan Brenninkmeijer opende de herdenking met een toespraak, met het jaarthema "In vrijheid kiezen". Met dit thema werd stilgestaan bij de waarde van de vrije, democratische rechtsstaat, het buitenwerkingstellen van deze rechtsstaat in de jaren 1940-1945, en de verantwoordelijkheden die we met elkaar dragen om de rechtsstaat én de vrijheden die we daarbinnen genieten te waarborgen. De toespraak werd gevolgd door een muzikaal intermezzo en het blazen van de 'Taptoe'. Na de 2 minuten stilte legden het college van B&W en aanwezigen een bloemstuk bij het beeld.

Meer nieuws