menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Nieuws

Leer omgaan met de digitale overheid

Geplaatst op dinsdag 20 augustus 2019

De Bibliotheek Waalre en de gemeente Waalre vinden het belangrijk dat mensen zelf hun zaken digitaal kunnen regelen. Daarom organiseert de bibliotheek een cursus voor mensen die digitaal vaardiger willen worden: Digisterker. Op woensdag 25 september gaat de cursus van start. Aanmelden kan nog.

Digisterker is voor iedereen die wil leren omgaan met een DigiD en de websites van de overheid. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van elk 2 uur: 25 september, 2 oktober, 9 oktober en 16 oktober van 14.00 - 16.00 uur. De kosten zijn € 25, 00 inclusief cursusboek. Geïnteresseerden voor Digisterker kunnen zich vooraf aanmelden, maar moeten wel al wat ervaring hebben met computers, e-mail en internet.

Meer over Digisterker

Aan de hand van oefeningen in een werkboek gaat men aan de slag. Deelnemers krijgen ook inzicht in wat de overheid allemaal over burgers weet. Er komt in de cursus veel aan bod: het aanvragen en gebruiken van de DigiD, een blik op mijnoverheid.nl en hoe vraag je iets aan bij de gemeente? Neem de inloggegevens van de eigen DigiD mee. Of, als een DigiD nog aangevraagd moet worden, is het BSN-nummer nodig. Dit nummer staat in een paspoort, rijbewijs, ID-kaart of zorgpas. Daarnaast is het handig een mailadres te hebben en een mobiele telefoon mee te nemen.

De Bibliotheek Waalre voor iedereen

De bibliotheek is er voor iedereen die beter wil leren lezen en schrijven of met de computer en het internet wil kunnen omgaan. En voor iedereen die kennis wil maken met nieuwe ideeën, verhalen en technologie. Online én offline. De bibliotheek is ook een plek om te studeren, werken of gewoon met iemand af te spreken. Ongeacht je leeftijd, achtergrond of opleidingsniveau. Kijk voor alle activiteiten op de website van Bibliotheek Eindhoven.

Praktische informatie cursus

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten op woensdag 25 september, 2 oktober, 9 oktober en 16 oktober. De cursus vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur in Het Huis van Waalre. Aanmelden kan via Margot Lasance, programmamaker van Bibliotheek Waalre. Ze is te bereiken via e-mail m.lasance@bibliotheekeindhoven.nl of per telefoon 040-2604260.

Meer nieuws