menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Verenigingen

  B

  • Bridge-Bird Aalst-Waalre

   Een kleine bridgeclub met 12 leden die speelt op 18 maandagavonden per jaar, van 19:30 - 21:30 uur. Aansluitend volgt, voor wie tijd heeft, een gezellige nazit. Onze contactpersoon is mevrouw Tabbers.

  C

  • CC de Baltrappers

   C.C. De Baltrappers is de leukste en gezelligste carnavalsclub uit Aalst (Ballegat genaamd tijdens carnaval) en omstreken. Iedereen is welkom om carnaval te vieren zoals dat bedoeld is. De carnaval begint altijd rond 11-11 met een prinsenwisseling, waarna in januari de jaarlijkse tonpratersavond plaatsvindt. Tijdens carnaval zijn zij vaak te vinden in Aalst (o.a. de optocht, Café Daan en DVS), of zijn ze op pad om andere verenigingen een bezoekje te brengen, zowel in Aalst als daarbuiten. Meer informatie vindt u op de website of op Facebook: cc-De-Baltrappers. De contactpersoon is de heer Roosdorp.

  G

  • GoedvoorMekaarWaalre

   LIAC, Vrijwilligers Waalre en Servicedesk Mantelzorg werken nu onder de naam: GoedvoorMekaarWaalre. Inwoners, organisaties en verenigingen kunnen zelf vraag en aanbod van hulp, klusjes en vrijwilligerswerk op de website van GoedvoorMekaarWaalre plaatsen. Er is mogelijkheid tot persoonlijk contact in Het Huis van Waalre op maandag tot en met vrijdag van 09.30 - 12.00 uur. U kunt hier terecht voor alle vragen over: - Begeleid vervoersdienst - Klussendienst - Boodschappendienst - Thuisadministratie, administratieve ondersteuning / belastinginvulling - Seniorenvoorlichting / Adviserend huisbezoek - Vrijwillige thuiszorg - Mantelzorgondersteuning - Bemiddeling voor organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers - Bemiddeling van vrijwilligers die structureel vrijwilligerswerk zoeken Telefonisch zijn ze van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 09.30 - 12.00 uur.

  H

  • Harmonie de Volharding

   Harmonie de Volharding uit Aalst bestaat uit bijna 70 enthousiaste muzikanten, verdeeld over 2 orkesten; het harmonie-orkest en het leerlingenorkest. De Volharding speelt momenteel in de derde divisie en verzorgt sterk variërende concertprogramma's, podiumoptredens en treedt op bij verschillende dorpse activiteiten. Repetitie is elke dinsdag van 19.00-22.15 uur (met uitzondering van de schoolvakanties). Meer informatie vindt u op de website of op Facebook: harmoniedevolharding. De contacpersoon is mevrouw Habraken (secretaris).

  • Hofschilders woensdag

   Een schilderclub met artistieke begeleiding. Al bijna 35 jaar lang, op woensdagmorgen van 9 tot 12 uur. Ook exposeren ze regelmatig. De contactpersoon is mevrouw Philipse

  O

  • Orkest Zuid

   Orkest Zuid is een projectorkest. Het orkest richt zich op het uitvoeren op een hoog artistiek niveau van symfonische blaasmuziek met getalenteerde amateurmusici en professionals. De amateurmusici zijn deels al actief in blaasorkesten in Brabant. Door het samen repeteren met beroepsmusici biedt het orkest deze amateurmusici - waaronder ook conservatoriumstudenten en pas afgestudeerden- de unieke kans om kennis te maken met het musiceren in een groot orkest en in een professionele ambiance. Orkest Zuid repeteert in principe op de woensdagavond en af en toe op zaterdag. Meer informatie vind u op onze website of Facebook: Orkest-Zuid. De contactpersoon is mevrouw Sanders.

  P

  • Popkoor True Colours

   True Colours is een enthousiast popkoor uit Waalre. Onder begeleiding van Anne Wientjens en een eigen band, zingen de leden popklassiekers en wereldhits van nu. Gezelligheid is belangrijk, maar ze streven ook naar een mooie samenklank. Het koor repeteert elke maandagavond van 20.15 uur tot 22.15 uur, met uitzondering van de schoolvakanties. Ga voor meer informatie naar de Facebookpagina: popkoor True Colours. De contactpersoon is mevrouw Dieden.

  R

  • Rauw Theater

   "Rauw Theater" bestaat uit een groep volwassen toneelspelers. Elk jaar gaan ze een nieuwe uitdaging aan. Met hun stukken proberen ze maatschappelijke thema's te raken en mensen te ontroeren, vermaken en aan het denken te zetten. Ze repeteren sinds 2018 elke dinsdagavond in Het Huis van Waalre. Ze staan altijd open voor nieuwe enthousiaste spelers en medewerkers! Nieuwsgierig? Bezoek vooral de website!

  S

  • Stichting Waalres Erfgoed

   Stichting Waalres Erfgoed is opgericht om het erfgoed van de gemeente Waalre veilig te stellen voor haar inwoners en hun nageslacht. Zij doet dit sinds haar oprichting in 1986 door het verzamelen, bestuderen en beschrijven van documenten en foto's van de gemeente Waalre. Vóór 1923 waren dit de kerkdorpen Aalst en Waalre. Daarnaast wil Waalres Erfgoed het dagelijks leven van de bewoners van de gemeente door de eeuwen heen zoveel mogelijk inzichtelijk maken. Waalres Erfgoed is aanwezig op maandag en woensdag van 09.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur. Op donderdag zijn ze aanwezig van 14.00 tot 17.00 uur. Andere tijden zijn mogelijk op afspraak. De contactpersoon is de heer Middelink.