menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Activiteit

Pubers in coronatijd

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Het puberbrein zit anders in elkaar dan dat van hun ouders en anderen die voor hen zorgen. En we weten dat dat tot hilarische en soms ergerlijke situaties kan leiden. Aletta Smits vertelt er met smaak over.

Maar wat heeft twee jaar corona met ze gedaan? Wat zijn gevolgen van een paar maanden niet naar school gaan? Of van sociale contacten anders vormgeven? Of van in de media de schuld krijgen van het verergeren van de crisis? Of van niet kunnen oefenen met live aanmaken en uitmaken van een verkering? Of, helemaal erg, van een perspectief voorgeschoteld krijgen op een persconferentie (“Dansen met Jansen”), dat dan toch weer niet waar blijkt te zijn. Tijdens deze presentatie neemt Aletta Smits de aspecten van het puberbrein door en kijkt specifiek wat een pandemie zoals we die al twee jaar meemaken met een puber kan doen.

Over Aletta Smits

Dr. Aletta Smits is directeur van De Loef Training en Advies. Ze geeft lezingen en workshops over de ontwikkeling van het Puberbrein en Pubers en Gamen. Op een humoristische manier laat ze zien dat pubers, of ze nu 12 of 20 zijn, voor volwassenen vaak voelen alsof ze een vreemde levensvorm zijn, én andersom. Smits heeft als docent op verschillende scholen gewerkt, zowel op het voortgezet onderwijs als in het hoger onderwijs. Ze is mede-auteur van het boek 'Het puberbrein - de missende handleiding' en bezig met een tweede boek 'Hoe pubers keuzes maken', dat mogelijk in april 2022 uitkomt.

Tickets

Tickets zijn te koop via de website van Bibliotheek Eindhoven.