menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Activiteit

Waalre in gesprek: Hoe kijkt autisme

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Vanavond gaat fotograaf Ivo Ketelaar in op hoe iemand met autisme naar de alledaagse werkelijkheid kijkt en die ervaart, met concrete voorbeelden en aan de hand van fotobeelden en bij de beelden behorende korte teksten. Het geheel geeft mensen zonder autisme een idee hoe iemand met autisme de betreffende beelden kan beleven. Waar loopt communicatie uit de rails en hoe kun je dat voorkomen? Hoe beleef je als autist alledaagse dingen en hoe ga je daarmee om?

Ivo Ketelaar is professioneel fotograaf, is 62 jaar en heeft zelf het syndroom van Asperger (een vorm van autisme). Hij reist met zijn project Hoe Kijkt Autisme door Nederland, België en Duitsland. Ketelaar: "Deze lezing gaat over het tonen van beleving en emoties van autisten. Emoties waarvan wordt gezegd dat mensen met autisme die niet hebben. Die emoties zijn er wel degelijk, maar vaak zijn ze onzichtbaar voor de buitenwereld. Ik ga over die emoties vertellen tijdens deze lezing Hoe Kijkt Autisme. Hiermee probeer ik mensen met en zonder autisme dichter bij elkaar te brengen."

Tijdens de pauze en na de lezing is er gelegenheid het boek Hoe Kijkt Autisme door Ivo te laten signeren. Het boek is dan ook te koop (29,90 euro).

Waalre in gesprek

‘Waalre in gesprek’ is een samenwerking tussen Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) gemeente Waalre en de Bibliotheek Waalre. De avonden sluiten aan op actuele onderwerpen die in de gemeente Waalre spelen op sociaal-maatschappelijk vlak. Deze ontmoetingen leiden tot meer kennis over een bepaald onderwerp. We stimuleren een open dialoog om van elkaar te leren, meer begrip te krijgen voor je eigen situatie en voor die van een ander. Met deze thema-avonden bieden we een prettige en veilige setting om thema’s op sociaal/maatschappelijk vlak in Waalre bespreekbaar te maken met elkaar én samen met de instanties in Waalre die gericht zijn op preventie en behandeling.

Praktische informatie

Reserveer je ticket op de website van Bibliotheek Eindhoven.