Open huis
1 september 2024

Lees meer

menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Activiteit

'Gek van Geld' lezing 2: Welk geldtype ben jij?

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Livestream

Jij en ik, alle mensen op de wereld, hebben acht geldtypen ‘in’ ons. Het ene geldtype is meer aanwezig dan het andere. Dat is afhankelijk van hoe je in elkaar steekt, op dit moment. We hebben allemaal een eigen, unieke combinatie. Je ontdekt welk geldtype er bij jou op dit moment de financiële beslissingen neemt. Ben je vooral een Struisvogel, Slachtoffer, Held, Waaghals, Sint-bernard, Creatieveling, Controlfreak of Magiër.

Wees gerust, je kunt jezelf prima ontwikkelen van Struisvogel naar Held. Je krijgt strategieën per geldtype die ervoor zorgen dat je wel meer overzicht krijgt, meer gaat sparen of juist minder controlerend en vrekkig bent. Zo krijg je meteen zin om wel het Persoonlijk Budget Advies van het Nibud in te vullen. Dat is een handige tool waarmee je overzicht en inzicht krijgt in je eigen budget. Want hoe sta je er op dit moment nou eigenlijk echt voor?

De tools die je tijdens deze lezing krijgt aangereikt:

  • Geldtypetest
  • Strategieën per geldtype
  • Persoonlijk Budget Advies

Lezingenreeks Eef van Opdorp

Eef van Opdorp (bekend van het tv-programma Uitstel van Executie) leert je in een reeks van vier lezingen anders te kijken naar de relatie die je met geld hebt. Beter met geld omgaan is geen kwestie van kille rekensommetjes, maar van goed luisteren naar je gevoel. Net als in relaties geldt: wat je aandacht geeft groeit. En dat zie je terug op je bankrekening.

Verdiep je in je geldbrein, je geldgeschiedenis en je onbewuste patronen. Ben je een sint-bernardshond of meer een struisvogel? De geldtypetest laat zien welke strategieën voor jou werken om meer te sparen, investeren en/of te beleggen.
Uit de verhalen uit Eefs moneycoach praktijk blijkt welke enorme impact geld heeft op ons leven. De mensen die bij haar aankloppen zijn het overzicht helemaal kwijt, maar zodra ze hun relatie met geld verbeteren, groeit hun (financiële) vrijheid.

Op basis van haar nieuwste boek Gek van Geld neemt ze je op nuchtere en humoristische wijze mee naar een financieel gezond leven.

Praktische informatie

De lezingenreeks bestaat uit 4 delen, de opbouw volgt het nieuwe boek Gek van Geld. Ze zijn los te volgen, maar het is beter als geheel. Alle lezingen zijn ook online live te volgen of terug te kijken!

Wil je de lezing live bijwonen? Reserveer dan een ticket. De eerste 30 reserveringen ontvangen één boek van Eef van Opdorp op de avond zelf. Dus wees er snel bij!