menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Activiteit

Waalres erfgoed: De Jodenvervolging in Noord-Brabant

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Wanneer het gaat om de Jodenververvolging en de herinnering daaraan, gaat in Nederland de meeste aandacht uit naar Amsterdam. Inderdaad werden bijna 60.000 van de 80.000 Amsterdamse Joden vermoord. Maar wat weten we van de andere 45.000? Hoe zat het eigenlijk in Noord-Brabant?

Op 28 augustus 1942 moesten in heel Noord-Brabant honderden Joden zich melden op (bus)stations om naar Westerbork vervoerd te worden. In september 1943 werd Noord-Brabant ‘Jodenvrij’ verklaard. In deze lezing komt aan bod wat er daarvoor, in 1942-1943 en daarna gebeurde met de ruim 2300 Joodse Noord-Brabanders.

Deze lezing wordt gegeven door historicus en Waalrenaar Arnoud-Jan Bijsterveld.

Waalres Erfgoed en de Bibliotheek Waalre

Waalres Erfgoed en de Bibliotheek Waalre organiseren samen twee keer per jaar een lezing over een onderwerp op regionaal heem- of geschiedkundig terrein, waarvoor ze vakbekwame sprekers uitnodigen.

Voor donateurs van Waalres Erfgoed zijn deze lezingen gratis. Meld je wel aan via info@waalreserfgoed.nl.

NB: Donateur worden van Waalres Erfgoed kan. De minimale bijdrage van een donateur bedraagt €12,50 per jaar. Donateurs ontvangen gratis vier maal per jaar de nieuwsbrief Spinning Houwe, alsmede een uitnodiging voor lezingen die Waalres Erfgoed in samenwerking met de Bibliotheek Waalre in het voor- en najaar organiseert. Kijk voor meer informatie op de website Waalres Erfgoed.

Entree is inclusief een kopje koffie/thee.

Tickets

Tickets zijn te koop via de website van Bibliotheek Eindhoven.