menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Activiteit

Interview met Isa Hoes en Merlijn Kamerling

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Livestream

Twaalf jaar geleden overleed de in Nederland beroemde acteur en zanger Antonie Kamerling. Daarmee verloor Isa Hoes haar man en Merlijn Kamerling zijn vader. Afzonderlijk van elkaar schreven ze al boeken over hun verlies, die een enorme impact op lezers bleken te hebben. Dit jaar besloten ze daarom ook samen een boek te schrijven: Je bent niet alleen. Vanmiddag praat theatermaker en interviewer Anemoon Langenhoff met hen over hoe het is om te rouwen om iemand die heel dicht bij je stond.

Lezers vinden enorm veel troost, liefde en een bijzonder gevoel van samenzijn in zowel Isa Hoes' boek Toen ik je zag (2013) als in Merlijn Kamerlings Nu ik je zie (2020). Maar de boeken roepen ook veel vragen op: hoe hebben Isa en Merlijn hun rouwproces ondergaan? En kunnen zij adviseren in wat een ander zou kunnen helpen?

Boek Je bent niet alleen

Naar aanleiding van die vragen besloten ze samen een nieuw boek te schrijven, Je bent niet alleen: een liefdevol boek over rouw en omgaan met het verlies van een dierbare (2022). Isa en Merlijn vertellen daarin hoe het is om te rouwen om iemand die heel dicht bij je stond. Zo dichtbij, dat je leven totaal anders wordt door het wegvallen van die persoon. Ze reiken handvatten aan om met zulk intens verdriet om te gaan, gaan in op verschillende fases van rouw, adviseren hoe je dicht bij jezelf kunt blijven, hoe je grenzen aan kunt geven en je kunt voorbereiden op de klappen die nog komen, hoe je het verstikkende verdriet niet de overhand laat nemen in je leven, én hoe je leert om er niet voor weg te lopen. Ook familieleden, vrienden en collega's van iemand die een naaste verliest krijgen informatie over hoe zij het beste kunnen handelen. Wat zou je kunnen zeggen, welke adviezen en opmerkingen komen juist te vroeg? Hoe kun je iemand laten weten: je bent niet alleen?

Anemoon Langenhoff

Anemoon Langenhoff gaat met Isa en Merlijn in gesprek over hun ervaringen met verlies en rouw en boeken die ze daarover schreven. Na een korte pauze krijgt ook het publiek de gelegenheid om vragen te stellen, en na afloop kun je je boek door Isa en/of Merlijn laten signeren.

Praktische informatie

Koop je livestream ticket op de website van Bibliotheek Eindhoven.