menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Activiteit

Waalre in gesprek: Langer vitaal thuis wonen

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Ouderen moeten en kúnnen zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen. Dit moet natuurlijk wel op een fijne en veilige manier mogelijk zijn. Tijdens deze bijeenkomst nemen medewerkers van Stichting Oktober je mee in de mogelijkheden die bijdragen aan langer zelfstandig thuis wonen.

We nemen je mee in het veranderende zorglandschap. Zo neemt zowel het aantal ouderen (met digitale vaardigheden) als het aantal mantelzorgers toe, en neemt het aantal zorgprofessionals af. Gelukkig zijn er handige hulpmiddelen en diensten. We gaan in gesprek over handige functionaliteiten die ‘langer thuis wonen’ mogelijk maken. De vraag hierbij is: hoe kies je de hulpmiddelen en diensten die passen bij je zorgvraag? We demonstreren enkele hulpmiddelen uit de zelfredzaamheidskoffer. Ook zoomen we in op de Slimme Wijk in Waalre die op dit moment gerealiseerd wordt. Tot slot is er ruimte voor vragen uit de zaal.

Waalre in gesprek

‘Waalre in gesprek’ is een samenwerking tussen Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) gemeente Waalre en de Bibliotheek Waalre. De avonden sluiten aan op actuele onderwerpen die in de gemeente Waalre spelen op sociaal-maatschappelijk vlak. Deze ontmoetingen leiden tot meer kennis over een bepaald onderwerp. We stimuleren een open dialoog om van elkaar te leren, meer begrip te krijgen voor je eigen situatie en voor die van een ander. Met deze thema-avonden bieden we een prettige en veilige setting om thema’s op sociaal/maatschappelijk vlak in Waalre bespreekbaar te maken met elkaar én samen met de instanties in Waalre die gericht zijn op preventie en behandeling.

Praktische informatie

Reserveer je ticket op de website van Bibliotheek Eindhoven.