Open huis
1 september 2024

Lees meer

menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Activiteit

Schrijfworkshop

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Ben jij op zoek naar nieuwe schrijfinspiratie en vind je het leuk om wat te experimenteren met jouw eigen schrijfstijl? Tijdens de schrijfworkshops van schrijfdocent Lia Hesemans staat telkens een andere schrijfstijl of schrijftechniek centraal.

Schrijfervaring is niet nodig. Schrijf je mee? Leuk als je erbij bent, meld je snel aan!

Lia Hesemans

De schrijfworkshop wordt begeleid door schrijfdocent Lia Hesemans, redacteur, schrijver en schrijfcoach. "Ik redigeer en schrijf boeken voor educatieve uitgevers en geef schrijftrainingen en -workshops aan professionals en particulieren. Het is mijn missie om mensen te inspireren en op weg te helpen bij het toegankelijk maken van hun ideeën."

"Schrijven is een vorm van vertragen. Het is langzamer kijken naar wat er gebeurt, in plaats van meegaan in de snelheid van alledag. Schrijven helpt je om je aandacht te richten (focussen). Het is een manier om na te denken en jezelf uit te drukken. Je gebruikt daarbij je kennis en intuïtie, maar ook waarnemingen, herinneringen, beelden, emoties en gevoelens. Zodra je deze bronnen aanboort en naar het papier brengt, kun je er naar kijken. Op die manier breng je een stroom van taal op gang, een stroom die op een geheel eigen wijze naar boven borrelt."

Workshop 20 januari: Droombeelden

Op 20 januari creëren we onze eigen droombeelden. Wat houdt jou wakker? Waar denk je steeds over na? Wat wil je doen, liever nu dan later? We schrijven over dagdromen, dromen in de nacht, over gebroken dromen, levensdromen of onze droom voor een betere wereld. Het accent in deze workshop ligt op de poëzie. Je schrijft eerst een kort verhaal en krijgt daarna opdrachten voor het maken van enkele gedichten.

Er is speciale aandacht voor het gebruik van metaforen en voor het toepassen van witregels in een gedicht. Door de manier waarop de opdrachten worden aangeboden en door het samen schrijven, kom je vanzelf in de schrijfflow.

Aanmelden

Meld je aan via de website van Bibliotheek Eindhoven.