menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Activiteit

Poëzieschrijfworkshop

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Thema: Thuis

De mooiste woorden ontspruiten vaak op de plek waar we ons het meest thuis voelen. Tijdens Poëzieweek 2024 bouwen we samen grote en kleine huizen in gedichten uit herinneringen, geuren en kleuren. We komen thuis in steden of op het platteland, we verhuizen onze verzen van streek naar streek en beschrijven nieuwe en oude landen in levendige letters. Poëzie kan mensen vieren, verwelkomen en zich thuis doen voelen. Het kan ook de troost van een warm thuis bieden op moeilijke momenten van afscheid, rouw en verdriet. Samen schuilen we onder het dak van de poëzie. Wat is 'thuis' voor jou?

Inhoud workshop

Schrijfdocent Lia Hesemans laat je aan de hand van kijkopdrachten, vragen en associaties gedichten schrijven bij het thema 'thuis'. Dat kan in vrije vorm en in een bestaande (begeleide) dichtvorm zoals de pantoum. Er is ook aandacht voor het herkennen van een mooie quote, afgeleid uit een tekst die je schreef.

Deze workshop is een plek om nieuwe inspiratie op te doen en te experimenteren met verschillende dichtvormen. Door de manier waarop de opdrachten worden aangeboden en door het samen schrijven, kom je vanzelf in de schrijfflow. Schrijfervaring is niet nodig.

Over Lia Hesemans

Lia Hesemans is schrijver, redacteur, docent en schrijfcoach. Ze redigeert en schrijft boeken voor educatieve uitgevers, van basis- tot hoger onderwijs. Daarnaast organiseert zij workshops creatief schrijven en cursussen Autobiografisch schrijven, waarin mensen hun eigen leven documenteren en er al schrijvend een nieuwe betekenis aan geven. Ook begeleidt zij beginnende en gevorderde auteurs bij het schrijven van hun boek. Het is haar missie om mensen te inspireren bij het verwoorden van hun ideeën en het naar buiten brengen van hun verhaal.

Inschrijving is inclusief koffie/thee

Entree

Aanvraag € 17,50
Bibliotheekleden € 15,00

Een ticket is te halen via Bibliotheek Eindhoven.