menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Activiteit

Webinar Erna Charbon: Johannes Vermeer, de verhalenverteller

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Online

Sinds het begin van februari exposeert het Rijksmuseum met een enorme Vermeer-tentoonstelling. Nog nooit hingen er zo veel schilderijen van de kunstschilder bij elkaar. Johannes Vermeer (1632-1675) was een van de beroemdste schilders uit de 17de eeu en blijkt een waar verhalenverteller te zijn. Een uitgetrapte slof, melk die uit een kan vloeit, een musicerende dame; het zijn onderdelen van een verhaal. Hoe kwamen zijn intieme en herkenbare werken tot stand en hoe verliep Vermeer's leven? In deze lezing hoor je er alles over.

Erna Charbon-van Heck

Erna Charbon-van Heck is al heel wat jaren bezig met kunst. Als kunsthistorica/docent kunstgeschiedenis is zij gespecialiseerd in het ontwikkelen en geven van cursussen, lezingen, museumexcursies en rondleidingen. Tijdens haar studie in Utrecht specialiseerde zij zich in de Symboliek van de 17e eeuw, maar in de loop der jaren heeft zij zich tevens verdiept in diverse andere kunsthistorische periodes en onderwerpen. Sinds 2003 werkt zij in het Van Abbemuseum als rondleidster/cicerone.

Reserveren

Reserveer je ticket op de website van Bibliotheek Eindhoven.

Je ontvangt een paar uur voorafgaand aan de lezing de link. Je ontvangt de volgende dag ook een link om terug te kijken. De opname blijft twee weken beschikbaar.