menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Activiteit

Schrijfworkshop

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Hoe vaak heb je die hogedrukspuit nu nodig? En hoe lang gebruik je een babybadje? Er zijn allerlei spullen en apparaten die we óf een korte periode óf alleen maar zo nu en dan nodig hebben. Kun je deze spullen niet veel beter lenen of delen? De bibliotheek is al jaren hét voorbeeld van een duurzame samenleving. Consuminderen houdt simpelweg in dat je minder consumeert. Minder kopen, zelf dingen maken, spullen delen, kapotte spullen laten repareren in plaats van nieuwe kopen, écht opruimen en ontspullen. In deze schrijfworkshop onderzoek je al schrijvend jouw eigen kijk op dit thema. Hoe ga jij ermee om in je leven? Waar loop je tegenaan of voel je weerstand? Waar word je blij van? Er is in deze workshop speciale aandacht voor het beschrijven van persoonlijke gevoelens en gedachten. Die werk je uit in een kort verhaal en in een 20-regelig pantoum. Met dit dichtschema kun je in korte tijd zelf een gedicht schrijven, waarbij de essentie van het moment of dat wat er werkelijk in je omgaat, voor je ogen verschijnt. Vaak werkt het verrassend verhelderend, omdat onbewuste gevoelens en gedachten aan de oppervlakte komen.

Ben jij op zoek naar nieuwe schrijfinspiratie en vind je het leuk om wat te experimenteren met jouw eigen schrijfstijl? Tijdens de schrijfworkshops van schrijfdocent Lia Hesemans staat telkens een andere schrijfstijl of schrijftechniek centraal.

Schrijfervaring is niet nodig. Schrijf je mee? Leuk als je erbij bent, meld je snel aan!

Lia Hesemans

De schrijfworkshop wordt begeleid door schrijfdocent Lia Hesemans, redacteur, schrijver en schrijfcoach. "Ik redigeer en schrijf boeken voor educatieve uitgevers en geef schrijftrainingen en -workshops aan professionals en particulieren. Het is mijn missie om mensen te inspireren en op weg te helpen bij het toegankelijk maken van hun ideeën."

"Schrijven is een vorm van vertragen. Het is langzamer kijken naar wat er gebeurt, in plaats van meegaan in de snelheid van alledag. Schrijven helpt je om je aandacht te richten (focussen). Het is een manier om na te denken en jezelf uit te drukken. Je gebruikt daarbij je kennis en intuïtie, maar ook waarnemingen, herinneringen, beelden, emoties en gevoelens. Zodra je deze bronnen aanboort en naar het papier brengt, kun je er naar kijken. Op die manier breng je een stroom van taal op gang, een stroom die op een geheel eigen wijze naar boven borrelt."

Aanmelden

Meld je aan via de website van Bibliotheek Eindhoven.