menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Activiteit

Schrijfwandeling natuur, ouderdom en liefde

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Houd je van wandelen en schrijven? Doe dan mee aan deze schrijfwandeling met de natuur als inspiratiebron. Wandelen brengt rust in je hoofd. De natuur verbindt je hoofd met je hart, want je wordt geraakt door de schoonheid en de stilte.

Het startpunt van de schrijfwandeling is de pas geplante lindeboom voor Het Huis van Waalre in het kader van 100 jaar Waalre. De lindeboom wordt ook wel liefdesboom genoemd omdat het blad de vorm heeft van een hart. Hij biedt bescherming en troost en kan wel 1000 jaar oud worden. In vroegere tijden vonden veel plechtigheden onder de lindeboom plaats. Ook werd er onder gedanst en gezongen, kortom een plek voor vrolijkheid.

Deze eigenschappen van de lindeboom nemen we mee in onze wandeling van ruim 3 kilometer door de natuur rondom Het Huis van Waalre. Wat hebben de bomen ons te vertellen? Wat doet ouderdom met een boom of mens?
Wat raakt jou in de natuur? Wat biedt de natuur jou? Waar word jij blij van?

Onder het genot van een kop koffie of thee in het Grand Café gaan we daarna uitgebreider schrijven. Schrijfervaring is niet nodig, het gaat om je eigen beleving. Neem zelf pen en papier mee.

Reserveren

Reserveer je ticket via de website van Bibliotheek Eindhoven.