menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Activiteit

Interview met James Worthy

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Op dinsdag 30 mei interviewt Mark van der Linden, James over zijn prijswinnende sportboek Liverpool. In dit liefdevolle en geestige boek doet James Worthy een ode aan zijn vader en zijn onvoorwaardelijke liefde voor de Engelse stad.

Liverpool

In zijn prijswinnende boek Liverpool schrijft James Worthy over de roots van zijn vader. Zijn vader werd geboren in de Engelse stad Liverpool en heeft onvoorwaardelijke liefde voor de stad, en vooral voor Liverpool FC, een van de oudste voetbalclubs ter wereld.

Jarenlang zaten vader en zoon regelmatig zij aan zij op de tribune, de laatste keer toen Liverpool FC op 26 april 2019 thuis tegen Huddersfield Town speelde. Al wisten ze toen nog niet dat het de laatste keer zou zijn. Het werd 5-0. Een jaar na het overlijden van zijn vader keert James terug naar Liverpool, op zoek naar troost, herinneringen en een list om de as van zijn vader stiekem uit te strooien op het gras van Anfield.

James Worthy

James Worthy (1980) is een Nederlandse schrijver met een Engelse vader en een Nederlandse moeder. Hij is columnist voor het Parool en maakte in 2011 zijn debut met zijn boek James Worthy. Hij werd bekend door Twitter, schreef voor verschillende vrouwentijdschriften over zijn seksleven en heeft al schrijver al veel respect vergaard. Een introductie is voor James Worthy niet meer nodig, velen kennen hem inmiddels.

Over Mark van der Linden

Mark van der Linden heeft na de opleiding communicatie en studie aan de Schrijversvakschool in Amsterdam zijn eigen bedrijf opgericht: De Literaire Speelgoedwinkel. Schrijven en lezen zijn een pure passie voor hem en zijn liefde voor taal wil hij dolgraag delen, vooral ook aan jongeren. Zijn interviews kenmerken zich door een oprechte interesse in de schrijver en zijn/haar werk. Luchtigheid, humor en diepgang vloeien samen zodat het als luisteraar net is alsof je naast hen in de stoel zit.

Aanmelden

Reserveer je ticket via de website van Bibliotheek Eindhoven.