Open huis
1 september 2024

Lees meer

menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Activiteit

Groenkids: Wildplukken

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Het is hartje zomer en in de natuur vind je nu overal wilde, eetbare en bruikbare planten. Tijdens deze workshop Groenkids leer je wat je wel en niet uit de natuur kunt plukken. Je leert ook hoe gezond en lekker wilde planten kunnen zijn.

Jullie gaan, onder begeleiding, wildplukken rondom de Bibliotheek Waalre. Die staat namelijk midden in de natuur waar veel eetbare en bruikbare planten staan. Je leert de smakelijke groene hapjes herkennen, ter plekke proeven en we koken er samen iets lekkers van.

GroenKids

Tijdens de GroenKids-workshops kun je samen met je (klein)kind van alles beleven in de natuur. We gaan vooral veel doen, voelen en ontdekken! Elke workshop is anders en heeft een speciale, groene locatie in of rondom Eindhoven. Geschikt voor kinderen tussen de 6 – 9 jaar.

Marije van der Park

“Mensen die in contact staan met de natuur, zullen anders omgaan met de aarde, zichzelf en hun voedsel. Laten we de aarde mooier achterlaten, dan we haar gevonden hebben. Dat is een eerste stap op weg naar een duurzame, schone, mooie en liefdevolle wereld!”

Studio van der Park is Marije: pionier, ontwerper, permaculturist en yogi. Haar doel is om mens en natuur te verbinden, door kleine natuur te creëren en mensen te leren bewust in contact te komen met hun natuurlijke omgeving. Ze gebruikt hiervoor de wijsheid van Mary Reynolds, Kundalini yoga, permacultuur en antroposofie. Ze leeft met de seizoenen en werkt met hoofd, handen en hart.

Aanmelden

Reserveer je ticket via de website van Bibliotheek Eindhoven.

LET OP: Als (groot-)ouder/verzorger word je verwacht je (klein)kind tijdens de workshop te begeleiden. Reserveer zowel voor jezelf als voor je kind een ticket!