menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Activiteit

Schrijfworkshop

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

In augustus ben je van harte welkom om buiten te schrijven, middenin het groen bij het sfeervolle Huis van Waalre. We schrijven over Lichaamstaal als natuurlijke taal. Van het expressie geven aan emoties als pijn, verdriet, vreugde, blijdschap tot de taal van een luisterhouding, slaaphouding of spreekhouding. En over (mis)interpretaties van lichaamstaal in de context van een groep. Je onderzoekt dit onderwerp al schrijvend, aan de hand van gerichte vragen waar je lekker op mag broeden tijdens je wandeling door de tuin. Je krijgt toegankelijke opdrachten die je ter plekke uitwerkt en deelt met andere deelnemers. Er is speciale aandacht voor het schrijven vanuit een ander perspectief.

Ben jij op zoek naar nieuwe schrijfinspiratie en vind je het leuk om wat te experimenteren met jouw eigen schrijfstijl? Tijdens de schrijfworkshops van schrijfdocent Lia Hesemans staat telkens een andere schrijfstijl of schrijftechniek centraal.

Schrijfervaring is niet nodig. Schrijf je mee? Leuk als je erbij bent, meld je snel aan!

Lia Hesemans

De schrijfworkshop wordt begeleid door schrijfdocent Lia Hesemans, redacteur, schrijver en schrijfcoach. "Ik redigeer en schrijf boeken voor educatieve uitgevers en geef schrijftrainingen en -workshops aan professionals en particulieren. Het is mijn missie om mensen te inspireren en op weg te helpen bij het toegankelijk maken van hun ideeën."

"Schrijven is een vorm van vertragen. Het is langzamer kijken naar wat er gebeurt, in plaats van meegaan in de snelheid van alledag. Schrijven helpt je om je aandacht te richten (focussen). Het is een manier om na te denken en jezelf uit te drukken. Je gebruikt daarbij je kennis en intuïtie, maar ook waarnemingen, herinneringen, beelden, emoties en gevoelens. Zodra je deze bronnen aanboort en naar het papier brengt, kun je er naar kijken. Op die manier breng je een stroom van taal op gang, een stroom die op een geheel eigen wijze naar boven borrelt."

Aanmelden

Meld je aan via de website van Bibliotheek Eindhoven.