menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Activiteit

Week van Lezen en Schrijven

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Van 8 tot en met 15 september is de Week van Lezen en Schrijven. Deze week besteden we extra aandacht aan (de gevolgen van) laaggeletterdheid.

De Escape Koffer

De duur van de Escape Koffer ligt rond de 15 tot 20 minuten. Je kunt de Escape Koffer vrijdag 8 september tussen 13.00 uur en 16.00 uur spelen.

De Escape Koffer laat je ervaren hoe het is om moeite te hebben met lezen en schrijven. Voel hoe het is om vast te lopen in taal. En als je om hulp vraagt, is de reactie die je krijgt frustrerend. Iets waar dagelijks 2,5 miljoen Nederlanders mee te maken hebben.

Filmvertoning: Sjeemte en Buitenspel

Schuif aan bij de korte films Sjeemte en Buitenspel. Deze films worden op vrijdag 8 september doorlopend vertoond tussen 13.00 uur en 16.00 uur.

De korte film Sjeemte (12 minuten) laat goed zien wat de gevolgen zijn voor mensen met lage basisvaardigheden. Een afspraak voor een uitkering loopt uit de hand wanneer Candide, 23, de baby van haar zus leent en vreemd genoeg doet alsof het haar eigen kind is. Caseworker Martijn probeert haar leugens te ontrafelen. Maar achter haar poppenkast gaat een onverwacht geheim schuil.

Buitenspel (10 minuten) vertelt het verhaal van een vader en zoon. Wanneer Denny er achter komt dat zijn vader niet goed kan lezen en schrijven, sluit hij met hem een weddenschap af. Wanneer vader deze verliest belooft hij naar een taalcursus te gaan. Zijn vader leert lezen en schrijven, Denny heeft een vader om trots op te zijn.

Aanmelden

Meld jezelf aan via de website van Bibliotheek Eindhoven.