menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Activiteit

Familietheater De Kleine Prins

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Tijdens de Kinderboekenweek speelt Houtjetouwtje een theatervoorstelling naar het beroemde en geliefde verhaal De Kleine Prins van Antoine de Saint-Exupéry.

Houwtjetouwtje neemt je mee op een spannende zoektocht naar echte wijsheid. Een vrolijke, fantasievolle en soms ook ontroerende reis, waarin beelden en geluiden meer vertellen dan woorden. Leer over de ware betekenis van vriendschap en dat je de werkelijkheid alleen goed kan zien als je durft te kijken met je hart.

Het verhaal

De kleine prins woont op een piepkleine planeet. Daar zorgt hij voor drie vulkanen en een eigenwijze bloem. Op een dag gaat het prinsje op reis. Hij komt langs zeven planeten, waar hij de wonderlijkste mensen tegenkomt. Zo ontmoet hij een koning die niemand heeft om de baas over te spelen, en een zakenman die alle sterren van het heelal wil sparen. De laatste planeet waar de kleine prins terechtkomt is de aarde, waar hij vrienden wordt met een vos. Dan ontmoet hij een piloot die midden in een woestijn met zijn vliegtuig is gestrand. Acht dagen lang zijn de kleine prins en de piloot samen, tijdens een tocht door een wondere wereld vol onbegrijpelijke volwassenen, een Slang, een Vos en natuurlijk zijn geliefde Roos.

Theatergezelschap Houwtjetouwtje

Houtjetouwtje maakt verfrissend en aanstekelijk jeugdtheater, met poppenspel en swingende muziek. Met hun achtergrond in locatietheater zit theatermaken hen in het bloed. Ze bedenken en timmeren hun eigen decor, schrijven en zingen de liedjes en bespelen zelfgemaakte poppen. Ze brengen humorvolle verhalen met hedendaagse thema’s in een energieke speelstijl met veel interactie.

Tickets

Tickets zijn verkrijgbaar op de website van Bibliotheek Eindhoven.

Deze familievoorstelling is voor kinderen vanaf zes jaar en hun (groot)ouders / verzorgers. Let op: reserveer zowel voor je kind als voor jezelf een ticket.