menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Activiteit

Waalre in gesprek: Mediawijsheid

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Voor kinderen zijn digitale media de allergewoonste zaak van de wereld. Ze brengen steeds meer tijd online door. En de mogelijkheden nemen in rap tempo toe. Maar hierdoor de risico’s ook! Als ouder, verzorger en leerkracht is het belangrijk om een kind ook te begeleiden in onze online samenleving.

Dit kan best lastig zijn als je als volwassene zelf niet bent opgegroeid met al deze media(wijsheid) en misschien ook onbekend bent met alle mogelijkheden en valkuilen. Op 8 november 2023 verzorgt mediacoach Martijn Koonings van de Bibliotheek Eindhoven een thema-avond voor ouders/verzorgers en leerkrachten van kinderen op de basisschool, in de midden- en bovenbouw.

De thema-avond gaat over mediawijsheid waarbij hij jullie meeneemt in de digitale belevingswereld van kinderen. Waar zijn ze online mee actief? Wat vinden ze leuk en waarom? Hoe kan je als ouder zorgen voor de juiste begeleiding bij het gebruik van media en gamen? Waar kun je als leerkracht op letten? Op welke online plekken komen kinderen graag en waarom? Moet je je kind nu wel of juist niet controleren? Welke grenzen stel je?

Kinderen weten vaak erg goed hoe de diverse platformen werken, maar zijn zich helaas niet altijd bewust van de bijbehorende risico’s. En daar hebben ze je als ouder/verzorger en leerkracht bij nodig.

Wij nodigen je graag uit voor deze media-avond. Het zal een interactieve avond zijn! Uiteraard ga je met praktische tips naar huis.

Over Waalre in gesprek

‘Waalre in gesprek’ is een samenwerking tussen Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) gemeente Waalre en de Bibliotheek Waalre. De avonden sluiten aan op actuele onderwerpen die in de gemeente Waalre spelen op sociaal-maatschappelijk vlak. Deze ontmoetingen leiden tot meer kennis over een bepaald onderwerp. We stimuleren een open dialoog om van elkaar te leren, meer begrip te krijgen voor je eigen situatie en voor die van een ander. Met deze thema-avonden bieden we een prettige en veilige setting om thema’s op sociaal/maatschappelijk vlak in Waalre bespreekbaar te maken met elkaar én samen met de instanties in Waalre die gericht zijn op preventie en behandeling.

Aanmelden

Reserveer je ticket via de website van Bibliotheek Eindhoven.