menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Activiteit

Stamboomcafé

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Verborgen Verleden

Geniet jij ook van Verborgen Verleden op TV? Loop eens binnen in het Stamboomcafé en ontdek wat er allemaal te vinden is over jouw voorouders. Nederlandse Genealogische Vereniging, afdeling Kempen- en Peelland helpt mensen die nieuwsgierig zijn naar de geschiedenis van hun familie graag op weg met de eerste stappen. Gratis!

Ervaren stamboomonderzoekers wijzen je de weg op internet naar de juiste sites en laten zien hoe je handig kunt zoeken. Zij weten hoe je je voorouders vindt in de bevolkingsregisters en de burgerlijke stand. En als je wat verder gevorderd bent in je familiegeschiedenis in de doop-, trouw- en begraafregisters van de pastoor of dominee.

De leden kunnen je ook de weg wijzen naar de gegevens in notariële aktes en het kadaster. Hiervoor moet je vaak terecht in een archief, waar je soms kunt snuffelen in de originele stukken.

De medewerkers laten ook het nut zien van invoer van de gegevens in een computerprogramma, zowel voor Windows als voor Mac.

Als je nog een begin moet maken met het onderzoek, breng dan in ieder geval de gegevens van je ouders en grootouders en eventueel trouwboekjes en bidprentjes mee. Met een beetje geluk ga je naar huis met de namen van je voorouders uit de Franse tijd!! En als je je voorouders opgespoord heb, kan je dan je familiegeschiedenis laten zien op internet of moet je een boek laten drukken? Wij helpen je graag verder met het opsporen van je eigen verborgen verleden.