menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Activiteit

Lezing Wim Daniels: Familie en Achternamen

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Voor de een is het een veilige haven, voor de ander een vijandig fort. Wim Daniëls schreef een hartverwarmend, leerzaam en onmisbaar boek: ’Familie’.

Van nature maken de meeste mensen deel uit van een groter geheel, familie. Ons leven lang zijn we verbonden met het nest waaruit we komen. Wim Daniëls boog zich over het verschijnsel ‘familie’ in de traditionele en minder traditionele zin van het woord. Hij schrijft over het kerngezin en over patchworkfamilies, over de mater en pater familias, kinderen en kleinkinderen, over schoonmoeders en ideale schoonzonen. Maar ook over het raadselnichtje, de regelneef, de roddeltante, de suikeroom en de lok-oma, over grote, heilige, koninklijke en uitgestorven families.

Zijn boek vormt een geschreven familieportret, met prachtige kiekjes en geweldige anekdotes over al die mensen met wie je een leven lang verbonden bent.

En sinds wanneer hebben mensen eigenlijk een achternaam? Hoe hebben de taal en de naamgeving zich ontwikkeld?

Over Wim Daniëls

Wim Daniëls werkte enkele jaren als leraar Nederlands en Duits in het middelbaar onderwijs. Vervolgens was hij vijf jaar als tekstwetenschapper verbonden aan de Open Universiteit.
Sinds 1994 is hij fulltime schrijver en taaladviseur. Hij geeft ook lezingen en voordrachten, en staat in het theater met cabaretvoorstellingen en theatercolleges. Hij schrijft boeken over taal, literaire verhalenbundels, woordenboeken, poëzie en informatieve boeken over uiteenlopende onderwerpen, voor zowel kinderen als volwassenen.

Aanmelden

Een kaartje is voor niet-leden € 15,00 en voor bibliotheekleden € 12,00. Een kaartje is te halen via de website van Bibliotheek Eindhoven.