menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Activiteit

Workshop: Lezen en liedjes

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

Thema: Wiebelbillenboogie in het kader van de Media Ukkie Dagen

‘Lezen en Liedjes’ is een workshop waarin voorlezen én muziek samenkomen voor de allerkleinsten (1-4 jaar).

Tijdens deze workshop is er aandacht voor muziek in de breedste zin: muziekbeleving, zingen van zowel bekende als minder bekende kinderliedjes, bewegen en muziek maken. We werken met verschillende materialen; van huis-tuin-en-keuken-materiaal tot kindermuziekinstrumenten. Ervaar hoe het plezier van voorlezen én muziek samen kunnen gaan. Hoe liedjes en muziek het verhaal kunnen bekrachtigen.

Het gaat om gevarieerde muzikale activiteiten om de kinderen te laten kennismaken en experimenteren met muziek. Dit alles spelenderwijs en vooral gericht op plezier maken, omdat we geloven dat leren/ontwikkelen en plezier in het spel hand in hand gaan.

Actief meedoen

Als ouder of verzorger doe je zelf actief mee aan de cursus en ook thuis zingen jullie liedjes en doe je muziekspelletjes. Belangrijk in deze opzet is dat je samen met je kind bezig bent met muziek. Veel plezier en een heerlijk geluid zijn het resultaat!

Door Muziek Fantastique

Met een achtergrond als logopedist, audioloog én (amateur)muzikant brengt Elja Smeets-Schaaf betekenisvolle klanken in het leven van mensen. In haar bedrijf Muziek Fantastique laat Elja kinderen spelen met muziek. Muziek verbindt kinderen met de wereld om hen heen. Vanuit plezier ontstaat een optimale groei-, speel- en leeromgeving voor een kind. Elja brengt muziekplezier in de kinderopvang en peuterspeelzaal, cursussen voor (groot)ouders met hun (klein)kind én workshops ‘Lezen en Liedjes’.

Entree

De entree is € 5,-. Een ticket is te halen via Bibliotheek Eindhoven.