menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Activiteit

Lezing Erna Charbon: Marina Abramovic

  • Datum:
  • Tijd: uur - uur
  • Locatie: Bibliotheek

In het Stedelijk Museum Amsterdam is vanaf 16 maart de meest complete solotentoonstelling van Marina Abramovic (1946) te zien. Met een carrière die meer dan vier decennia beslaat, heeft Abramovic een blijvende impact gehad op de kunstwereld met haar provocerende en grensverleggende performances.

Ruim 60 sleutelwerken worden getoond; van haar vroege werk, dat ze maakte in het voormalige Joegoslavië en in Amsterdam, tot de baanbrekende performances met haar partner Ulay en het solowerk waar ze nog steeds actief mee is (denk aan “The artist is present” in 2010 in het MOMA, New York).

Het eigen lichaam is het belangrijkste materiaal, op een krachtige en niets ontziende manier test ze de grenzen van haar fysieke en mentale uithoudingsvermogen. waarbij ze vaak haar leven riskeert in uitvoeringen zoals Rhythm 0 (Ritme 0). In haar latere solowerk legt ze zich meer toe op het creëren van een wisselwerking waar het publiek actief onderdeel wordt van haar werk en energie.

Erna Charbon-van Heck

Erna Charbon-van Heck is al heel wat jaren bezig met kunst. Als kunsthistorica/docent kunstgeschiedenis is zij gespecialiseerd in het ontwikkelen en geven van cursussen, lezingen, museumexcursies en rondleidingen. Tijdens haar studie in Utrecht specialiseerde zij zich in de Symboliek van de 17e eeuw, maar in de loop der jaren heeft zij zich tevens verdiept in diverse andere kunsthistorische periodes en onderwerpen. Sinds 2003 werkt zij in het Van Abbemuseum als rondleidster/cicerone.

Eerdere reacties op haar webinars:

"Buitengewoon goede presentatie."

"Top! Interessant, smaakt naar meer!"

"Zeer goed opgebouwd en levendig verteld."

"Uitstekend. Prettig gepresenteerd, goede voorbeelden."

Aanmelden We Are Public

Vul op de website van de Bibliotheek Eindhoven de kortingscode in die je op de website van We Are Public vindt. Het gratis ticket komt vervolgens tevoorschijn, waarna je je reservering kunt plaatsen. Vermeld bij het reserveren de barcode van je We Are Public-pas.