Open huis
1 september 2024

Lees meer

menu

De plaats om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken

Vooraanzicht van Het Huis van Waalre

WijWaalre

De gemeente Waalre kijkt samen met de gebruikers van Het Huis van Waalre terug op een geweldig en geslaagd Wij Waalre openingsevenement van het Huis van Waalre op 8 en 9 juni 2018.

Op vrijdag 8 juni ontvingen we 200 gasten voor de officiële opening. Daar spraken Commissaris van de Koning Van de Donk, burgemeester Brenninkmeijer, oud-burgemeester De Wijkerslooth, Renate van der Steen en oud-wethouder José van Dijk. We reikten de prijs uit voor de beste inzending voor de tijdcapsule aan de kinderen van familie Van Deursen en genoten van een prachtig optreden van Carel Kraayenhof met zijn pianist Juan Pablo Dobal.

Terug in de tijd

Om de gasten mee terug te nemen in de tijd was er door fotogroep Waalre en Fotoclub Bellus Imago een indrukwekkend foto-overzicht gemaakt van het verleden, de aanslag en de bouw van Het Huis van Waalre. Ook namen we de gasten mee voor een ‘vlucht’ door ons huis, zodat zij een goed beeld kregen van het gebouw, het werkconcept en de tuin van Het Huis van Waalre. De Commissaris van de Koning metselde samen met de winnaars de tijdcapsule in bij de ingang van het Huis en plaatste een steen voor de officiële opening. Vervolgens sloten we de officiële opening af met de onthulling van kunstwerk De Wende in het bijzijn van een kleine meid uit Waalre met dezelfde naam, kunstenaar Jasper van Aerle en nog meer gasten die zich verzameld hadden in de tuin.

Wij Waalre Dorpsquiz

Daarna was het tijd voor de eerste Wij Waalre DorpsQuiz waar 45 teams aan mee hebben gedaan (maar liefst 700 deelnemers!). Het dorp bruiste van de doe- en denkopdrachten en overal renden teams heen en weer om het quizboek zo snel en zo goed mogelijk in te vullen. Hoogtepunt was de verzameling van bruidsparen om klokslag 22.10 bij de Willibrorduskerk waar ze voor extra bonuspunten op de foto gingen. Er werd gestreden voor een aantal zelf gekozen goede doelen. Klokslag 00.00 moesten alle boeken weer ingeleverd worden bij Het Huis van Waalre, zodat het nakijken kon starten.

Wij van Vruuger

De zaterdag stond in het teken van ‘In de Wij’. In de tuin konden bezoekers genieten van allerlei activiteiten van verenigingen, de bibliotheek en andere bewoners van Het Huis van Waalre. In de ochtend ontvingen we ruim 120 gasten voor Wij van Vruuger. Een geheel verzorgde ochtend met muziek, dans en lekker eten voor zo’n 60 hulpbehoevenden uit Waalre met hun verzorger/begeleider. De reacties waren overweldigend.

Wij van de Toekomst

Voor kinderen was er zaterdag veel te doen: schilderen aan het ven, dans expressie workshops, een talentenjacht, een ‘stormbaan’ van de scouting, pony rijden, met bamboe bouwen, Tom Tect en een fotohokje van de bibliotheek en ga zo maar door. In het Huis van Waalre konden mensen zich opgeven voor rondleidingen (het liep storm!). Buiten waren overal podia met optredens en er heerste een heerlijke festivalsfeer.

Wij Waalre Dorpsdiner

Aan het eind van de middag schoven zo’n 200 gasten aan voor het eerste Wij Waalre Dorpsdiner, waarbij burgemeester Brenninkmeijer samen met twee cateraars een heerlijk diner verzorgde. Aan lange tafels onder de bomen genoten de gasten van het eten en de ambiance. Dit eerste Dorpsdiner was de start voor een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij we uitgaan van een verdubbeling van het aantal deelnemers voor volgend jaar!

In de Wij

Na het Wij Waalre Dorpsdiner was het tijd voor de prijsuitreiking van de Wij Waalre DorpsQuiz. De Dommelzaal stond vol met nieuwsgierige deelnemers toen organisator Babs van Deursen de uitslag bekend maakte. De avond werd afgesloten met verschillende optredens binnen en buiten. Een zeer geslaagd evenement, mede dankzij de inzet van veel inwoners, vrijwilligers, organisatoren en medewerkers.